×
Mikraot Gedolot Tutorial
 
(ג) וְעָלָה֩ הָאִ֨ישׁ הַה֤וּא מֵֽעִירוֹ֙ מִיָּמִ֣ים ׀ יָמִ֔ימָהא לְהִֽשְׁתַּחֲוֺ֧ת וְלִזְבֹּ֛חַ לַיהֹוָ֥הי⁠־⁠הֹוָ֥ה צְבָא֖וֹת בְּשִׁלֹ֑ה וְשָׁ֞ם שְׁנֵ֣י בְנֵֽי⁠־עֵלִ֗י חׇפְנִי֙ וּפִ֣נְחָ֔ס כֹּהֲנִ֖ים לַיהֹוָֽהי⁠־⁠הֹוָֽה׃
And this man went up out of his city from year to year to worship and to sacrifice to Hashem of hosts in Shiloh. And the two sons of Eli, Hophni and Phinehas, priests to Hashem, were there.
א. מִיָּמִ֣ים ׀ יָמִ֔ימָה =א?,ל,ק וברשימת הפסקים (וכן אצל ברויאר ומג״ה ובקורן בניגוד לדפוסים הרגילים)
• ברויאר ציין ספק לגבי קיומו של קו הפסיק, ובאמת קשה להבחין בו בכתר בגלל הצפיפות בין שתי התיבות וטשטוש באזור אות יו״ד, וייתכן שהוא צמוד למ״ם סופית.
תרגום יונתןמדרש שמואלילקוט שמעונירש״יר״י קרארד״קרי״דרלב״גרלב״ג תועלותאברבנאלמנחת שימצודת ציוןמצודת דודמלבי״םהואיל משהמקראות שלובותעודהכל
וּסְלִיק גַבְרָא הַהוּא מִקַרְתֵּיהּ מִזְמַן מוֹעֵד לְמוֹעֵד לְמִסְגַד וּלְדַבָּחָא קֳדָם יְיָ צְבָאוֹת בְּשִׁלֹה וְתַמָן תְּרֵין בְּנֵי עֵלִי חָפְנִי וּפִנְחָס מְשַׁמְשִׁין קֳדָם יְיָ.
ועלה האיש ההוא מעירו – נתעלה האיש בביתו. נתעלה האיש בחצרו. נתעלה בעירו. נתעלה בכל ישראל. וכל עלויו לא היה אלא מעצמו.
מימים ימימה – זה אלקנה שהיה מדריך את ישראל ומעלה אותן לשילה. ולא בדרך שהיה עולה בשנה זו היה עולה בשנה אחרת. אלא כל שנה ושנה היה הולך בדרך אחרת בשביל לשמע את ישראל להעלותן לשילה.
להשתחות ולזבוח לה׳ – רבי אבא בר מדיא בשם ר׳ יצחק אמר התפלה גדולה מן הקרבנות. דכתיב להשתחות ואחר כך לזבוח.
ועלה האיש ההוא – נתעלה בביתו נתעלה בחצרו נתעלה בעירו נתעלה בכל ישראל וכל עלויו לא היה אלא משל עצמו. להשתחות ולזבוח ר׳ אבא בר יוסף בש״ר יצחק התפלה גדולה מן הקרבנות דכתיב להשתחות ואחר כך לזבוח. ורבנין אמרי תפלה שקולה כנגד כל הקרבנות דכתיב להשתחות ולזבוח. אלקנה ואשתו בניו ואחיותיו וכל קרוביו היה מעלה עמו לרגל ובאים ולנים ברחובה של עיר והיתה המדינה מרגשת והיו שואלין אותן להיכן תלכו ואומרים לבית י״י שבשילה שמשם תצא תורה ומצות ואתם למה לא תבואו עמנו ונלך יחד, מיד עיניהם משגרות דמעות אומרים להם נלך עמכם ואומרים להם הן עד לשנה הבאה חמשה בתים לשנה אחרת עשרה בתים עד שהיו כלם עולים ובדרך שהיה עולה שנה זו לא היה עולה שנה אחרת עד שהיו כלם עולם, אמר לו הקב״ה אלקנה אתה הכרעת את ישראל לכף זכות וחנכתם במצות וזכו רבים על ידך, אני אוציא בן ממך שיכריע את ישראל לכף זכות ויחנך אותם במצות. הא למדת שבשכר אלקנה שמואל.
ושם שני בני עלי חפני ופנחס – א״ר שמואל בר נחמני א״ר יונתן כל האומר בני עלי חטאו אינו אלא טועה, סבר לה כרב דאמר פנחס לא חטא, מקיש חפני לפנחס מה פנחס לא חטא אף חפני לא חטא. אלא מה אני מקיים אשר ישכבון את הנשים (שמואל א ב׳:כ״ב) מתוך ששיהו את קניהם ולא הלכו אצל בעליהם מעלה עליהם הכתוב כאלו שכבון. אמר רב פנחס לא חטא שנאמר ואחיה בן אחיטוב אחי אי כבוד בן פנחס בן עלי כהן לי״יא בשילה (שמואל א י״ד:ג׳) אפשר חטא בא לידו והכתוב מיחסו והכתיב יכרת י״י לאיש אשר יעשנה ער ועונה (מלאכי ב׳:י״ב), אם ישראל הוא לא יהיה לו ער בחכמים ועונה בתלמידים ואם כהן הוא לא יהיה לו מגיש מנחה לי״י צבאות (מלאכי ב׳:י״ב) אלא ש״מ פנחס לא חטא ואלא הא כתיב ישכבון א״ר נחמן בר יצחק ישכבן כתיב. והא כתיב אל בני כי לא טובה השמועה (שמואל א ב׳:כ״ד) א״ר נחמן א״ר יצחק בני כתיב. והא כתיב מעבירים עם י״י (שמואל א ב׳:כ״ד) א״ר הונא בריה דרב יהושע מעבירם כתיב. והא כתיב ובני עלי בני בליעל (שמואל א ב׳:י״ב), מתוך שהיה לו לפנחס למחות בחפני ולא מיחה מעלה עליו הכתוב כאלו חטא.
ויהי היום – ר׳ יהושע בן לוי אומר זה יומו של עצרת.
א. כן בכ״י פרמא 2401. בפסוק: ״י״י״.
ועלה האיש – לשון הוה הוא, היה עולה מזמן מועד למועד לשילה.
ומדרש אגדה:⁠1 בדרך שהיה עולה בשנה זו, לא היה עולה בשנה אחרת, כדי להשמיע ישראל ויעשו כמותו.
1. השוו ילקוט שמעוני שמואל א ע״ז.
This man would go up. This is the present tense, i.e., he would go up from one appointed season to another, to Shilo.⁠1 The Midrash Aggadah [renders] that the route he followed this year he did not take the next year in order to publicize [his pilgrimage] to the Bnei Yisroel that they should do likewise.⁠2
1. He would go to Shiloh on the three pilgrimage festivals of Pesach, Shavuos and Sukkos.
2. See Talmud Yerushalmi, Berachos 9:5.
ועלה האיש ההוא מעירו – כך הוא לשון המקרא, עיר שאדם דר בה נקראת עירו כמה שנ׳ באחיתופל מעירו מגלה (שמואל ב ט״ו:י״ב), וכן ביונה הוא אומר מה ארצך ואי מזה עם אתה (יונה א׳:ח׳), ארץ שהוא יושב בה נקראת ארצו אעפ״י שאינה שלו. אבל מדרש רבותינו כל בני העיר היו נקראין בני עירו של אלקנה שהרי הוא מדריכן לרגל שהיו כל בני עירו ממתינין לו כשהיה עולה היו הכל עולין לכך נקראת העיר על שמו.
מימים ימימה להשתחות ולזבח – לפי שרוצה לומר בסמוך ויהי היום ויזבח אלקנה (שמואל א א׳:ד׳) הקדים ואמר ועלה האיש ההוא מעירו, ולא מפני שיהא עולה יותר מכל אדם.
מימים ימימה – פתרונו: ממועד למועד, מחג המצות לחג השבועות, ומחג השבועות לחג הסכות, כמו הנה חג לי״י בשילו מימים ימימה (שופטים כ״א:י״ט), שעל כורחך פתרונו: מחג לחג ושלש פעמים בשנה.
מימים ימימה – כמו מימים לימים שבכל מקום שצריך למ״ד מתחילת התיבה לומר לימים הטיל הכתוב ה׳ בסופה ואמר ימימה ומפתרון זה אל תט ימין ושמאל.⁠1
ושם שני בני עלי חפני ופנחס – ולא הוצרך הכת׳ לומר אלא ועלה האיש ההוא מעירו מימים ימימה להשתחות ולזבוח לי״י צבאות בשילה ויהי היום ויזבח אלקנה (שמואל א א׳:ד׳), אלא הוא עומד ומדבר באלקנה ומפסיק במעשה אלקנה ומזכיר בני עלי בינתיים, ומשהוא מזכירן חוזר ומדבר במעשה אלקנה, דכת׳: ויהי היום ויזבח אלקנה (שמואל א א׳:ד׳), אלא לא נכתב כאן אלא לשבר את האוזן, שמפני שעתיד לומר בסוף העיניין: ובני עלי בני בליעל (שמואל א ב׳:י״ב) ולא ידעו את י״י (ב׳:י״ב), ואם לא קדם והזכירם ולימדך שהיו משמשין בבמה באותו הזמן כשהיית קורא בסוף הפרשה שהיו בני עלי נוהגין ביזיון בקדשים היית תוהא לומר מאין באו אליו היכן למדנו שהיו משמשין בימים ההם, לכן קדם ולימדך שהיו באותו פרק ובאותו זמן שני בני עלי חפני ופנחס כהנים לי״י. וכן דרך מקראות רבים שקודמין ללמדך על דבר שאתה עתיד לתהות עליו כמו וכל הבארות אשר חפרו עבדי אביו בימי אברהם אביו סתמום פלשתים (בראשית כ״ו:ט״ו) ובמקומו פירשתי ואין לשנות כאן.
1. השוו ללשון הפסוק במשלי ד׳:כ״ז.
ועלה – כן היה עושה בכל שנה ושנה, שהיה עולה לשילה לזבוח.
ומה שאמר: מעירו – לומר שהיה מזרז בני עירו לעלות.
ובדרש: לא בדרך שהיה עולה בשנה זו היה עולה בשנה אחרת, אלא בכל שנה היה עולה בדרך אחרת בשביל להשמיע את ישראל ולהעלות אותן לשילה.
מימים ימימה – משנה לשנה, כמו: ושמרת את החקה הזאת למועדה מימים ימימה (שמות י״ג:י׳). או פי׳: ממועד למועד, וכן תרגם יונתן: מזמן מועד למועד.
להשתחוות ולזבוח – להתפלל לפני י״י ולזבוח שם זבח המועד.
ובדרש: ר׳ אלעא בשם רבי יצחק: שקולה תפילה כנגד הקרבנות, שנאמר: להשתחוות ולזבוח. ורבנן אמרי: חביבה תפילה יותר מכל הקרבנות, דכתיב להשתחוות, ואחר כך לזבוח.
ושם שני בני עלי – זכרם על הזבחים לפי מה שעתיד לזכור עליהם מה שהיו עושים בקרבנות.
מימים ימימה – תרגומו: מזמן מועד למועד.
ולפי פשוטו נראה: משנה לשנה, כמו שכתוב לפנינו וכן יעשה שנה בשנה. ויש לומר שנדר היה לו שיעלה שם בכל שנה ושנה הוא וביתו לזבוח שם בלא שלשה רגלים, כי בשלשה רגלים הזכרים חייבים ולא הנשים, וכך אומר לפנינו לזבוח את זבח הימים ואת נדרו, אלמא בנדר היה עליו לעלות שם בכל שנה ושנה ביום הקבוע לו.
מימים ימימה – הרצון בזה משנה לשנה או מרגל לרגל כמצות התורה והיותר נכון שמשנה לשנה היה עולה שם עם נשיו ברגל ורגל ולזה נאמר ועלה האיש ההוא מעירו מימים ימימה ר״ל שפעם אחת בשנה היה עולה מעירו בדרך שלא נשאר לו שם בביתו אפילו הנשים והטף.
להשתחוות ולזבוח לי״י בשילה – פי׳ רבותינו ז״ל להשתחוות ולהתפלל ואף על פי שהיה מתפלל גם כן בעירו הנה התפלה בבית המקדש היתה יותר נבחרת, ואפשר גם כן שהיתה ההשתחואה ממש כי הנכנס שם היה משתחוה כמו שאמרו ז״ל.
ולזבוח – הם שלמי שמחה ושלמי חגיגה.
השלישי הוא להודיע שאע״פ שאין הנשים חייבות לעלות לרגל ולא הטף אלא מי שיכול לעלות ברגליו מירושלים להר הבית אחת בשנה ראוי לשלם לעלות שם עם נשיו וטפיו בכללם וזה לשתי סבות האחת להיישירם לאמונה אמתית כמו שיראו מענין המקדש והשנית כי השמחה השלימה לא תשלם לאדם אם לא בהיותו עם אשתו ובניו בכללם ולזה ידמה שיהיה ראוי להיות זה בחג הסוכות שהוא חג השמחה ולזה זכר שאלקנה היה עולה מעירו שנה בשנה להשתחות ולזבוח לי״י ר״ל שלא היה משאיר בעירו דבר מבני ביתו ולזה היו שם נשיו וכל בנותיו פעם אחת בשנה.
ועלה האיש ההוא וגומר. זכר שהיה מנהג אלקנה כל השנים להיות עולה מעירו שנה בשנה להשתחוות ולזבוח וגו׳ שהוא פירוש מימים ימימה, כמו (שמות י״ג י׳) ושמרת את החקה הזאת למועד׳ מימים ימימה, והיה עולה בחג האסיף שהוא זמן השמחה. או יהיה פי׳ ממועד למועד ומרגל לרגל, שהיה הולך לשילה שלש רגלים בשנה, והפירוש הראשון יותר נכון, כי כן אמר וכן יעשה שנה בשנה מדי עלותה בית ה׳ וגומר. ועם היות כפי הדין הנשים והטף פטורים מן המצוה הזאת (רוצה לומר מן הרגל) הנה היה אלקנה עולה עם נשיו ובניו ואנשי ביתו, וזה כדי להישירם באמונה האמתית במה שיראו מעניני המקדש, וגם לפי שאין לאדם שמחה שלמה כי אם עם אשתו ובניו, והיה תכלית הליכתו להשתחוות ולזבוח ליי׳ צבאות זבחים בשילה ששם היה אז הארון: ובדרש (מ״ש פרש׳ א׳) לא בדרך שהיה עולה שנה זו היה עולה בשנה אחרת אלא בכל שנה היה עולה בדרך אחר, בשביל שישמעו ישראל ויעלו גם כן לשילה להשתחוות ולזבוח, הקיש התפלה לזבחים לפי שחביבה תפלה כקרבנות. ואמרו ושם שני בני עלי חפני ופנחס כהנים לה׳, הוא להגיד שעם היות שחפני ופנחס שני בני עלי היו במקדש והיו לוקחים הזבח בחזקה ושוכבים את הנשים כמו שיזכור אחר זה, הנה עם כל זה לא נמנע אלקנה מבוא שמה שנה בשנה להשתחוות ולזבוח, כי חשש לעבודת האל יתברך ולא חשש לרשעת הכהנים לגודל צדקתו, והותרה בזה השאלה השניה:
חפני ופנחס – בספרים כ״י נמסר עליו לית חסר וגם בריש פרשת פינחס נמסר כלם מלאים בר מן אחד חסר חפני ופנחס ואין בזה מחלוקת בין מערבאי ומדנחאי ועיין בספר פענח רזא ריש פרשת פינחס ובדפוס ישן הפ״א במאריך ובשאר ספרים בגלגל לכן נראה לי שהשוא נע כקריאת כל שאר פינחס שבמקרא ומה גם כי זה עצמו דבן עלי נזכר פעמים רבות בספר זה בסימן ב׳ וסימן ד׳ וסימן י״ד ושמו יוכיח עליו ששוא נע ואף תרגומו דהכא ביו״ד ועיין מ״ש בפרשת ויצא על מלת גנבתי ובפרשת משפטים על מהרסס ובמאמר שכתבתי על המאריך.
מימים ימימה – משנה לשנה, וכן: ימים תהיה גאולתו (ויקרא כ״ה:כ״ט).
ועלה האיש ההוא – מעולם היה מנהגו לעלות אל שילה בכל שנה ושנה, להשתחות ולזבוח לה׳.
כהנים – רוצה לומר: סגני הכהונה, כי עלי אביהם שימש בכהונה גדולה.
השאלות:
למה לא אמר ששם היה עלי הכהן וזכר את בניו וגם מה מקומו פה?
ועלה האיש ההוא מעירו – ספר שמעיר הזאת לא עלה שום איש לשילה רק האיש ההוא היה עולה מימים ימימה עם כל בני ביתו,
להשתחות ולזבח ולהלן (פ׳ כ״א וס״ב י״ט) אמר לזבוח לבדו כי תחלה היה עלייתו להשתחוות היינו להתפלל על חנה (כי היה דרכם להתפלל בהשתחויה) ועל זה אמר לזבח לה׳ צבאות שאל שם צבאות היו מתכוונים כשהיו מתפללים על הבנים כמו שאמרו חכמינו זכרונם לברכה (ברכות דף ל״א) אמרה חנה מכל צבאי צבאות שבראת בעולמך קשה בעיניך ליתן לי בן אחד.
ושם שני בני עלי הוא טעם למה רק הוא לבדו עלה מעירו לרגל, משיב כי העם היו נמנעים אז מעלות לרגל מפני בני עלי שהיו לשמצה בעיני העם, ובזה ספר גם בשבחו שאף על פי כן לא נמנע הוא מעלות מימים ימימה ונטל שכר כנגד כולם.
מימים ימימה – אף על פי שצותה תורה שלש פעמים בשנה יראה כל זכורך וגו׳ (סוף ראה) נראה שבמשך הדורות לא עלו לבית ה׳ כי אם בחג הסוכות אחרי כלותם מעשיהם בשדה, לא כדעת המתחכמים האומרים שלא עשו הפסח מימי יהושע עד ימי חזקיהו ויאשיהו, ח״ו לומר כן שביטלו לגמרי אחת ממצות חמורות שבתורה, רק לא היו משתדלים לבא כולם, וגם בימי חזקיהו ויאשיהו אומר שהנמצאים בירושלים, קהל גדול, עשו הפסח (דברי הימים ב׳ ל׳:כ״א, ל״ה:י״ז), ובפסח יאשיהו מספר שלא עשו כפסח ההוא מימי שמואל, א״כ גם בימי הנביא הזה עשו פסח ברוב עם כימי יאשיהו, וכל מלכי ישראל לא עשו כפסח אשר עשה יאשיהו וגו׳ (שם ל״ה:י״ח) וא״כ כמהו לא עשו, רק הפסח היו עושים, ומלכי ישראל הנזכרים שם הם בודאי מלכי יהודה, רק הואיל ודוד ושלמה מלכו על כל ישראל וגם עליהם הולך ומספר שלא עשו כפסח יאשיהו קורא גם לצאצאיהם מרחבעם ואילך מלכי ישראל.
צבאות – כאן קרא לאלהי ישראל פעם ראשונה בכנוי צבאות (פיליפפזאן), ובודאי אלקנה איש שלום לא בא לזבוח זבחי שלמים לה׳ הנותן תשועה לצבא המלחמה, רק כדברי שד״ל כנוי צבאות מיוחס לאלהי ישראל לפי שהוא אחד, וכל הממשלות שיחסו הגוים לאליליהם הרבים כצבא רב, כולן תחת ממשלת ה׳, א״כ הוא במקום כל צבא האלילים ושם צבאות נאה לו, ואולי תחת עלות פעמים הרבה בשנה פעם לבית אליל זה, פעם לבית אליל אחר כמשפט עובדי האלילים, אלקנה היה עולה פעם אחת לבית אלהי ישראל שהוא אחד וכל הממשלות בידו.
וְעָלָה֩ והיה נוהג לעלות1 הָאִ֨ישׁ הַה֤וּא מֵֽעִירוֹ֙ לשילה, והיה היחיד מעירו אשר היה עולה2, ונהג לעלות מִיָּמִ֣ים | יָמִ֔ימָה משנה לשנה3, עם כל בני ביתו4 לְהִֽשְׁתַּחֲוֹ֧ת5 ולהתפלל לה׳ על חנה6 וְלִזְבֹּ֛חַ שלמי שמחה ושלמי חגיגה7 לַיהוָ֥ה צְבָא֖וֹת בְּמשכן שִׁלֹ֑ה, וְשָׁ֞ם בשילה, היו שְׁנֵ֣י בְנֵֽי-עֵלִ֗י אשר שימש אז בכהונה גדולה8, חָפְנִי֙ וּפִ֣נְחָ֔ס, אשר שימשו כסגני9 כֹּהֲנִ֖ים לַיהוָֽה:
1. רש״י, רד״ק, מצודת דוד. ומדרש אגדה, בדרך שהיה עולה בשנה זו לא היה עולה בשנה אחרת, כדי להשמיע לישראל שיעשו כמותו לעלות לשילה (שמפני מעשיהם של בני עלי לא היו ישראל עולים לרגל, ראה הערה הבאה), רש״י, רד״ק.
2. בגלל התנהגותם של חפני ופנחס לא עלו בני עירו של אלקנה לשילה, כמו כל העם אשר היו נמנעים אז מלעלות לרגל מפני התנהגותם של בני עלי, שהיו לשמצה בעיני העם, ובזה סיפר גם בשבחו של אלקנה, שאף על פי כן לא נמנע הוא מלעלות מימים ימימה, כי חשש לעבודת האל יתברך ולא חשש לרשעת הכהנים לגודל צדקתו, ונטל שכר כנגד כולם, אברבנאל, מלבי״ם.
3. רד״ק, רלב״ג, רי״ד, מצודת ציון. ויונתן תרגם ממועד למועד.
4. רלב״ג, מלבי״ם. ולמרות שמעיקר הדין הנשים והטף פטורים מן המצוה הזאת (עליה לרגל), היה אלקנה עולה עם נשיו ובניו ואנשי ביתו, כדי להחדיר בהם אמונה אמתית במה שיראו מענייני המקדש, וגם לפי שאין לאדם שמחה שלימה כי אם עם אשתו ובניו, והיה תכלית הליכתו להשתחוות ולזבוח לה׳ צבאות זבחים בשילה, ששם היה אז הארון, אברבנאל.
5. שהנכנס למשכן היה צריך להשתחוות לה׳, רלב״ג. ומלבי״ם פירש שהיה דרכם להתפלל בהשתחויה.
6. מלבי״ם.
7. רלב״ג. ובדרש, אמר ר׳ אלעא בשם רבי יצחק, שקולה תפילה כנגד הקרבנות שנאמר ״להשתחוות ולזבוח״, ורבנן אמרי חביבה תפילה יותר מכל הקרבנות דכתיב ״להשתחוות״ ואחר כך ״לזבוח״, רד״ק.
8. מצודת דוד.
9. מצודת דוד.
תרגום יונתןמדרש שמואלילקוט שמעונירש״יר״י קרארד״קרי״דרלב״גרלב״ג תועלותאברבנאלמנחת שימצודת ציוןמצודת דודמלבי״םהואיל משהמקראות שלובותהכל
רשימת מהדורות
© כל הזכויות שמורות. העתקת קטעים מן הטקסטים מותרת לשימוש אישי בלבד, ובתנאי שסך ההעתקות אינו עולה על 5% של החיבור השלם.
List of Editions
© All rights reserved. Copying of paragraphs is permitted for personal use only, and on condition that total copying does not exceed 5% of the full work.

כותרת הגיליון

כותרת הגיליון

×

Are you sure you want to delete this?

האם אתם בטוחים שאתם רוצים למחוק את זה?

×

Please Login

One must be logged in to use this feature.

If you have an ALHATORAH account, please login.

If you do not yet have an ALHATORAH account, please register.

נא להתחבר לחשבונכם

עבור תכונה זו, צריכים להיות מחוברים לחשבון משתמש.

אם יש לכם חשבון באתר על־התורה, אנא היכנסו לחשבונכם.

אם עדיין אין לכם חשבון באתר על־התורה, אנא הירשמו.

×

Login!כניסה לחשבון

If you already have an account:אם יש ברשותכם חשבון:
Don't have an account? Register here!אין לכם חשבון? הרשמו כאן!
×
שלח תיקון/הערהSend Correction/Comment
×

תפילה לחיילי צה"ל

מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב, הוּא יְבָרֵךְ אֶת חַיָּלֵי צְבָא הַהֲגַנָּה לְיִשְׂרָאֵל וְאַנְשֵׁי כֹּחוֹת הַבִּטָּחוֹן, הָעוֹמְדִים עַל מִשְׁמַר אַרְצֵנוּ וְעָרֵי אֱלֹהֵינוּ, מִגְּבוּל הַלְּבָנוֹן וְעַד מִדְבַּר מִצְרַיִם, וּמִן הַיָּם הַגָּדוֹל עַד לְבוֹא הָעֲרָבָה, בַּיַּבָּשָׁה בָּאֲוִיר וּבַיָּם. יִתֵּן י"י אֶת אוֹיְבֵינוּ הַקָּמִים עָלֵינוּ נִגָּפִים לִפְנֵיהֶם! הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִשְׁמֹר וְיַצִּיל אֶת חַיָלֵינוּ מִכׇּל צָרָה וְצוּקָה, וּמִכׇּל נֶגַע וּמַחֲלָה, וְיִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יְדֵיהֶם. יַדְבֵּר שׂוֹנְאֵינוּ תַּחְתֵּיהֶם, וִיעַטְּרֵם בְּכֶתֶר יְשׁוּעָה וּבַעֲטֶרֶת נִצָּחוֹן. וִיקֻיַּם בָּהֶם הַכָּתוּב: "כִּי י"י אֱלֹהֵיכֶם הַהֹלֵךְ עִמָּכֶם, לְהִלָּחֵם לָכֶם עִם אֹיְבֵיכֶם לְהוֹשִׁיעַ אֶתְכֶם". וְנֹאמַר: אָמֵן.

תהלים ג, תהלים כ, תהלים קכא, תהלים קל, תהלים קמד

Prayer for Our Soldiers

May He who blessed our fathers Abraham, Isaac and Jacob, bless the soldiers of the Israel Defense Forces, who keep guard over our country and cities of our God, from the border with Lebanon to the Egyptian desert and from the Mediterranean Sea to the approach to the Arava, be they on land, air, or sea. May Hashem deliver into their hands our enemies who arise against us! May the Holy One, blessed be He, watch over them and save them from all sorrow and peril, from danger and ill, and may He send blessing and success in all their endeavors. May He deliver into their hands those who hate us, and May He crown them with salvation and victory. And may it be fulfilled through them the verse, "For Hashem, your God, who goes with you, to fight your enemies for you and to save you", and let us say: Amen.

Tehillim 3, Tehillim 20, Tehillim 121, Tehillim 130, Tehillim 144